Klantenservice: 023-5339242

Certificaten

De Keurmerken en Certificaties voor schuim matrassen (koudschuim/traagschuim) zijn zeer belangrijk omdat deze u veiligheid garanderen. Voor koudschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkste certificaat. Het CertiPUR certificaat gegarandeerd een productie zonder schadelijke stoffen. Dat de schuim matrassen aan dit certificaat voldoen is zeker aan te raden, u licht +- 8 uur per nacht op het matras.
Maar ook het Öko-Tex 100 certificaat is zeer belangrijk. Het Öko-Tex 100 certificaat heeft alleen betrekking op textiel. Het Öko-Tex 100 certificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en zelfs babyhuid vriendelijk. Hetzelfde geldt voor Medisch getest body-wholesome textiles welke ook onderzoek doet naar huidvriendelijke textielstoffen en hier al dan niet een certificaat aan verleend.
Het LGA certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en waarvan de kwaliteit van het betreffende schuim een (High Resilience) hoge constante waarde heeft.

Met het CE-markering geeft de fabrikant aan dat het product aan alle van toepassing zijnde Europese regels voldoet.

Wij kopen onze schuimen in bij de Recticel en Draka, hier worden alle schuimen geproduceerd volgens de strenge Europese richtlijnen, en voldoen aan de navolgende certificaten.

 

Certipur 
Voor producenten van schuim matreasse zoals koudschuim en traagschuim is het CertiPUR certificaat HET belangrijkste certificaat. Doordat dit certificaat gebruikt wordt weet u zeker dat het schuim veilig geproduceerd wordt in Europa.
Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoogwaardige (koud/traag) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.
De naleving CertiPur is onderworpen aan controle door een onafhankelijk laboratorium aan de hand van bevredigende resultaten van willekeurige steekproeven met bijhorende positieve beoordeling.
Alle Koudschuim matrassen en NASA Traagschuim matrassen van  zijn gemaakt van Recticel Foaming of Draka zijn voorzien van de Okotex en het CertiPUR certificaten.


 

Öko-Tex
Oeko-Tex is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.
Öko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende parameters.  Öko-Tex gaat veel verder dan de wettelijke vereisten.

 

LGA certificaat
Dit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en garandeert dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.


 

CE label
Met dit label geeft een fabrikant aan dat zijn product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.